Tuesday, December 6, 2011

Random

Jumpa pic edit yang lama2.. post ja laa

Rama-Rama
   
Penang
@ JB hari tu.

Saya suka makan!!

Disebabkan kena kerja luar banyak, boleh la makan macam2... antara menu2nyaa

menu member belanja. Sup Gear Box @ Damansara & Ikan bakar dengan siput pahat @ siput buluh

asam pedas @ JB

Kemaskini e-irna yang dah besawang!!!

Bermulanya.. sesi kemaskini blog ni...

setelah sekian lama tak update...
mula2 tukaq template dulu laa.. pastu nak cari balik cherita2 yg best untuk di updatekan

Adik Qayyim belajar main paintball..

Friday, August 26, 2011

Monday, August 22, 2011

Salam Ramadhan 1432

Macam lama ja tak update.. bahan banyak, internet laju...tapi masa tak ada... tak tau pasai pa sibuk sangat..
So hari ni macam free sikit, so update la yg mana ada,

Hari tu KPAe ada buat Majlis berbuka, so kami pun join la sekali, Terima Kasih KPA Family..Terbaik
Abah & Mak
  
Kakak tengah menjamu selera, ais-krim, shushi, ikan keli, ais kacang .. bla bla bla

  
Kakak & Mummy!!

Tuesday, July 12, 2011

Road To Kelantan

Setelah lama tak g kelate, so hari kami sekeluarga pergi la kelantan beramai-ramai. Tujuan sebenar ialah nak p daftar Mr Adam masuk poli jeli. So apa lagi satu rombongan cik ma la p......

Perjalanan menuju Jeli.. memang penuh dengan kehijauan... Tambah2 lagi Tasik Banding..

Dipuncak Hentian..

Sunday, July 10, 2011

Windows 7 Enable Telnet

  1. Start
  2. Control Panel
  3. Programs And Features
  4. Turn Windows features on or off
  5. Check Telnet Client
  6. Hit OK

Wednesday, June 1, 2011

Jejalan @ Pesta Bunga, Taman Botani, Pulau Piang.

2 tahun beturut kami p event ni,  best sangat - banyak bunga..

 abang n adik

Kebun bunga yang terkenal dengan monyetnya.
 
 bunga meriam

Tuesday, May 3, 2011

Jejalan @ Bukit Merah Lake Town

 Cuti terlebih sangat, so time jejalan pun tiba, target, utara perak, bukit merah, taiping, kuala sepetang, n kuala kangsar.. rumah kak limah!! ... 

Kakak, Adik & Abang .. tunggu tiket mai!!

Selamat Datang 

Ke Pulau Orang Utan

Sunday, May 1, 2011

XPDC Mee Banjir Udang, Kuala Sepetang, Perak.

 Setalah misi mencari mee udang tertangguh sekian lama, akhirnya misi ini dapat diteruskan juga, bersama jentera baru dan ahli baru. Misi Kali ni turut disertai oleh partner terbaaeekkkk! aku En Suhaire n family.. Dari Bukit Merah - Taiping - Kuala Sepetang. Ternyata berbaloi, dengan ais kacang yang sebukit dan mee hilang disebalik udang.

 
 Awek tu! Tak leh kasaq2.

 Ais kacang yang tak berjaya dihabiskan!

 Mee Udang ni la yang diceritakan satu Malaya tu!!

Tuesday, April 26, 2011

WORKED & DINNER

 Macam biasa la .. ini la tiap kali dinner...

Ketam & Kambing..Terbaik..

Sunday, April 17, 2011

Retro - Gambar Time Sekolah.


Class of 97

Dapat dari FB. Sekolah Menengah Kebangsaan Putra, Tahun 1997.

Sunday, April 10, 2011

Yahoomail! ...


Ada dapat email dari yahoo! hari tu....

Dear e zackhry,

Thank you for being a Yahoo! Mail user for the past 9 year(s). We look forward to bringing you an even faster, safer, easier-to-use Yahoo! Mail very soon.

In the coming months, we will ask you to upgrade to the newest version of Yahoo! Mail for your account shabugen@yahoo.com. All Yahoo! Mail customers will be asked to upgrade. But in the meantime, you don't have to wait, you can have the newest Yahoo! Mail today. .....



Apa 9 year aku guna yahoomail.. terbaik laaa...

Thursday, March 24, 2011

Tuesday, March 22, 2011

IT’S YOUR EARTH HOUR!

Visit Beyondthehour.org
60+ is the collective effort of of people around the world who are participating in Earth Hour on 26 March 2011 at 8:30PM and taking a stand against climate change all year long. Visit beyondthehour.org to see the many ways others are taking action, and to let us know what you will do to go beyond the hour and help the Earth.
 Act now at http://www.beyondthehour.org



IT’S YOUR EARTH HOUR!


If you would like to run Earth Hour in your own country/territory, city or town, please contact us.
Earth Hour - Kids
Whether you are an individual, a business, a school or a city, Earth Hour 2011 is your Earth Hour. And you can show your support for the planet in the following ways:
  1. Turning off your lights at 8.30PM on March 26 2011 wherever you are in the world and sign up to let us know you will be taking part.
  2. Run your own Earth Hour event, street or house party with friends and family.
  3. Take Earth Hour beyond the Hour by taking action for the planet and telling us all about it.
  4. Tell the world through social media, or add our tools and downloads to your blogs and websites.
  5. Encourage your local government or community groups to run earth Hour in your region.
  6. Rally your office or business to get involved.
  7. Make a Lantern and send it your friends
For more information about what you or your organization can do to support Earth Hour, check out our How to Guides.
Earth Hour - Vietnam Crowd

Monday, March 21, 2011

Snap - Edit -Blog

Dah tak tau nak buat apa..snap la koleksi yang ada.. edit "mohong2" pastu publish!

Takara Tomy RC Drift Light Toyota Sprinter Trueno AE86

 
 "Initial D"
Datsun Bluebird 510



Wednesday, March 16, 2011

10 ThumbDrive yg harus dimiliki..


01

Santa Cruz Screaming Hand SkateDrive
Memory : 2 GB
Price: $11.99 USD
Buy it.
=======================================================================

02
Burton Custom X SnowDrive
Memory : 2 GB
Price: $11.99 USD
Buy it.


Tuesday, March 15, 2011

Lagi Sekali - http://cuitcutecakes.blogspot.com/

Ini kek hantaran kahwin kak der... 

TQ http://cuitcutecakes.blogspot.com lagi sekali terbaik dari ladang...
Gold themed cupcakes

Irna tempah lagi.. kali ni tempahan utk hantaran pertunangan adik dia yg cun melechun tu. Sebenarnya, me n Family mmg slalu jumpa adik Irna yg kerja kat sebuah restoren favourite kami.. rupa2nya.. adik irna.. ish2 kecik tol donia. Adik Irna ni mcm dah kenal kami regular customer kat situ..so setiap kali kami dtg.. servis layanan adik Irna A++!!.. masa Irna dtg bawak adik dia utk pick up cupcake tu, kami sama2 terkezut.. sbb dok terfikir... muka mcm familiar jek..hehe
more @ http://cuitcutecakes.blogspot.com/2011/03/gold-themed-cupcakes.html


Story - B'sday Qurratul

Cerita di sebalik kek b'day KAKAK
taken from http://cuitcutecakes.blogspot.com, sapa2 nak order cup cake boleh laaa... "terbaik dari ladang nehh"
orange sponge cake with themed- RM65/kg


Monday, March 14, 2011

Kenduri Kak Der...

12 March 2011, Kenduri adik ipaq aku Kak "Der" dengan suaminya Madi! Tahniah.
Setelah 2-3 minggu menbuat persiapan semuanya berjalan lancar.Alhamdulillah.
Meriah sungguh kebanyakkan suadara dari Perak datang!.. Perghh "kita Bakor jerrrr" hehehehe..


aku merangkap bidan terjun jadi cameraman, tukang masak, tukang angkat ayaq, basuh pinggang.. semua semua laa....PULUN!! ni random pic yg aku snap.. sapa2 nak aku snap lepas ni bgtau laa.. mahai la sikit la..sebab camera nak kena beli baru...hehehhehe! Continue read/layan la pic2 kat bawah ni.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...