Monday, June 29, 2009

QAYYUM ABSYAR


Mandi "Kolam"

Picnic @ Dusun


Last weekend 27/28/6/09 tu aku p "camping" kat dusun di Sungai Batu Pahat Perlis, lagipun anak2 aku tak tau lagi dusun tu apa lagi.. ramai kami p.. satu family besaq kami semua p... buat bbq, jungle tracking, mandi sungai, makan durian .. macam2 laaa


Ni La buah Chempedak di luar pagar





Pulut bakaq, bbq ayam& sayur buah lakom! nama saintifik dia aku tak tau


yang best sekali.. mandi sungai la .. walaupun air ciput ja..



Thursday, June 25, 2009

Michael Jackson dead at 50



MICHAEL Jackson has died after suffering what is believed to have been a heart attack in Los Angeles.

The singer, 50, was pronounced dead soon after he arrived at an LA hospital.

The LA Coroner has confirmed his death.

Lieutenant Fred Corral told CNN Jackson was pronounced dead at 2:26pm (7.26am) local time after reportedly suffering a cardiac arrest.

"I can tell you at this time that we were notified by West Los Angeles Police Department detectives that Mr Jackson was transported ... to the hospital, and upon admitting, he was unresponsive and was pronounced dead at approximately 2:26 this afternoon," Corral told CNN.

Corral said an autopsy would "most likely" be carried out tomorrow but would not speculate on the exact cause of death.

"Everything is still ongoing. We will be responding to the hospital to move Mr Jackson to our facility where he will be examined to determine the cause of death," Corral said.

"At that point, as I said, there's no further medical history until we get and review the medical records."

Jackson, who had been preparing for his comeback tour, was rushed to the UCLA Medical Centre shortly before 12.30pm local time

more @ http://www.news.com.au/dailytelegraph/story/0,22049,25692773-5001021,00.html



HIStory.

Monday, June 22, 2009

@ Melaka

Weekend tu aku p melaka.. p kerja laa, merangkap buat kerja sekali....

Bertolak dah dekat orang nak sembahyang Jumaat dah so sampai pun malam laa.
chantek pemandangan dia.. pokok ada lampu2.. So lepak Grand Continental Hotel Melaka


Hotel Grand Continental ni dok tengah Bandaraya melaka ni. Bukak tingkap nampak macam2 la. Ada medan makan chiniese kat sebelah tu.. punya la ramei manusia makan kat situ. depan sikit ada river cruise. tapi tak sempat p pon.. lena lagi syok kan?


Sarapan pagi.. Mat ajis 4 biji teloq separuh masak.. bela hantu raya apa?
aku biasa la..eat sleep paintball







Sedikit gambaq aku snap masa hari race.

BBQ Lagi







Hari tu tak dak nak buat pa.. So buat BBQ. Satu family kami & jiran makan bersama... BRupp.. Alhamdulillah.. ada duit lebih, BBQ lagi...

QAYYUM ABSYAR


Qayyum with Stitch & Sylvester

Monday, June 1, 2009

Jejalan @ Penang

Last weekend hari kami p Penang saja jalan2... lagipun anak aku ni tak pernah lagi pun naik feri.. so hari sabtu tu.. pukui 10 a.m kami gerak p penang.
boleh tahan la jugak ramei hari tu manusia.. jem la jugak masa tunggu tu..
sampai la hajat kakak nak naik feri .. walaupun mula-mula tu cuak tapipenuh dengan persoalan sepanjang feri tu berjalan. . penat mejawap.. tapi yg best nya hari tu kat atas feri terjumpa dato' M Daud Kilau..

Bila masuk penang! tak tau nak p mana satu ..Perut pun lapaq. so kami layan nasik kandaq kat Bukit Jambul. Makan punya makan KE70 kami nak kena saman. Nasib baik "kakak" polis tu tak tulis lagi....jadi jangan tunggu lama.. THuaangggg!
so lokasi pertama ialah Tanjung Bunga... layan monyek! Tapi nak dikatakan rezeki hari tu .. ada pulak Flore fest. layan lagi..
banyak bunga cahantek2 belaka.. wife aku angkat la jugak 3 4 pokok.. tak tau la lama nak tahan..


tapi yang peliknya aku terjumpa satu pokok ni.. Pokok Peluru Meriam "The Canonball tree" .
Pokok dia normal macm pokok biasa ja cuma buah dia mcm peluru meriam. Warna ja tak itam.




rupanya kat situ banyak benda benda menarik, ada taman kaktus laa, taman pkok keladi laa , monyek pun banyak, burung pun banyak... kira berbaloi jugak la p ..

Lepas tu kami p Batu Feringgi ! Layan uphill dulu dengan KE70 aku EO baru, tayar baru.. syok jugak... patut la ada org dok main drift kot tu... Tapi tak dak la ganas2. cuma berangan ja lebih.

Kakak kehairanan nak mandi laut mcmana? Air banyak sangat katanya! tapi mandi gak walaupun tak basah kepala, ombak kuat sangat. Adik pun join sekali.. bukan main seronok dia beremdan kaki dalam laut tu.. sekali ngan maknya basah.. lepas mandi .. bersihkan diri pastu makannnn.. layan Ais kacang! Mee Udang! NAsi Ayam... Bruuppp..Alhamdulillah..

Lepas tu terus ke Gurney ... singgah solat akt Petronas dulu.. then layan Gurney Plaza..shopping 2 3 barang n 10pm sampai la rumah balik.. cukup la 12 jam Jejalan @ Penang

Q & Q "pengsan" setelah seharian berjalan-jalan

p/s misi seterusnya Kuala Sepetang! Mee udang la beb....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...