Friday, January 28, 2011

Modenas Kriss Modified

Modenas memang sinonim ngan aku laa. Jangan tanya pasai apa la!
tapi nak diikutkan aku memang suka generasi Modenas Kriss ni...
Selapas Honda C70, Honda Fame, Yamaha SS, Honda EX5, Yamaha RXZ,Yamaha RD350 yang pernah aku "ternak" ternyata Kriss One ni masih aku "pelihara". Start dari bujang (buat runner, bawak awek, p kerja, p main bola, p main paintball, macam2 la) Sampai sekarang motor ni masih memberi "khidmat" terbaik untuk aku!




di sebabkan terlalu sayangkan kriss aku ni. aku masukkan dia dalam majalah KAPCAI

ni rupa mula2 kriss aku, tak der diskbreak, tapi still leh wekang! (bukan photoshop)
time ni tak tau lagi safety kot, helmet Apollo lagi, Isk Isk Isk

Time ni dah pasang GIVI box ni & dah dapat sportrim kawasaki ori! rupa2nya syok pakai rim ni.
ni pic masa "sure heboh" kat Jitra. Set up padang paintball.

Bila keluar Kriss 100, aku terminat plak dia punya warna & design, so convert! Absober pakai Yoshi time tu keras macam batu! Rasanya time ni baru kawen, tu helmet dua tu.
ni time ada anak sorang dah.. sebelah tu adik aku punya Kriss sekarang dah tip top dah disk depan belakang. time ni sportrim ala2 Yamaha LC135.

ini adik aku punya 1298, aku 1398

Back to topic!! time ni dah masuk diskbreak , rim pun dah pakai Comstar.
Titik permulaan bertukar menjadi Modenas Kriss 120!!
Makan Modai!!!!!!!!
Dah "masyukkk" hand clutch!! Disk dah besaq.. RACING BOY.

Rasa macam dah boring, so tukar cover set belakang hitam n sticker "retro"
Masyuk plak dengan lining "rim sukan" tu.

Time ni shooting nak masuk MAJALAH KAPCAI.
Eksos dah lain, Modenas Kristar punya. Arai RAM3 aku hilang 2/3 bulan lepas tu!
Haram J punya sapa curi tu!! Pecah rumah aku ambik Helmet!!! WTH
Ni dah gila performent plak.. dari bleh dapat 140km/j .
Terus tinggai 100km/j ja.. hampeh betoi! So moto pun kena start projek baru...

Nasib la enjin dapat recover balik.. performent boleh tahan laa..
tapi idea tak dak nak "solek" So masuk mudguard GT128, "kepala" 120sport, Abs Krisstar(terbaik), sticker "m" Modenas X-Cite & Rim Gold LC der...
Tapi still guna sticker yg lagi retro!! Masyyukkk...
Cover set tu ada awek bekenan.. so aku juai Rm80 ja semuaaa.. hihihihihih...

Dan disebabkan cover set dijual kat awek tu! Ada la modai "bertukar" Sepenuhnya ke Modenas kriss120 Sport versi RR aku punyaa!!, Takder sticker macam tak habis bayar pulak.....

Dan ini la rupanya sekarang. Ala2 standart.. disk break "standert" tapi "knalport" NOB1.
Tetap di prestsi terbaiknya.

To be continued....


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...